Generic placeholder image

Cavitatie (vet verwijderen) in combinatie met pressotherapie


Cavitatie is een methode om vet te verwijderen. Het is een niet-chirurgische behandeling die gebruik maakt van ultrasound. Het wordt gebruikt voor het verwijderen van vet op lokale zones waar het moeilijk is om de laatste kilo’s kwijt te raken, maar ook voor de vermindering van cellulite. 
cavitatie in combinatie met pressotherapie kan snel resultaat geven * 

Wist u dat???

Iedereen tot zijn/ haar 20ste levensjaar vetcellen aanmaakt? Daarna staat het aantal vetcellen vast.  Ze sterven af, maar worden vervangen door nieuwe. Het aantal blijft gelijk. Met een dieet of sporten kun je afvallen. De vetcellen in je lichaam worden hierdoor leger, maar als je weer gaat eten vullen de vetcellen zich in je lichaam gelijk. Jojoën is het gevolg. Het betekent dus dat je kans op overgewicht op volwassen leeftijd voor een belangrijk deel bepaald wordt op jonge leeftijd. Door middel van een cavitatie behandeling wordt de wand van de vetcel kapotgemaakt waardoor de vetcel leegloopt. Het aantal vetcellen blijft hierdoor dus gelijk echter kan de cel geen vet meer opnemen.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Na het aanbrengen van de contactgel laat het apparaat geluidsgolven door middel van een handstuk het lichaam in. Er worden roterende bewegingen met de behandelkop uitgevoerd om zodoende alle vetcellen te treffen. De behandeling is geheel pijnloos, u kan kleine trillingen of warmteprikkels waarnemen. Er wordt geen schade toegebracht aan de bloedvaten, de zenuwen, het bindweefsel of de huid. Er ontstaat een druk op de vetcellen waardoor de vetcel breekt. De vrijgekomen afvalstoffen en vetten worden opgenomen in de lymfen en in de bloedbanen die de afvoer verzorgen naar de nieren en de lever. Daarna verlaten de afvalstoffen en vetten het lichaam via de urine en ontlasting. Zo voert het lichaam op een 100% natuurlijk lichaamseigen manier af. De behandeling wordt uitgevoerd in 3 verschillende stappen. Om het natuurlijke lichaamseigen proces te ondersteunen, wordt aangeraden minimaal twee liter water per dag te drinken en voldoende te bewegen.

3 verschillende fases tijdens de behandeling:

  1. Ultrasoon: door middel van geluidsgolven breken de vetcellen in de onderhuidse vetlaag. 

  2. Lipolyse: het verwarmen van het vet in de vetcellen waardoor het ‘’oude’’ vet uit de vetcel kan lopen.

  3. Pressotherapie: een eletronisch gestuurde luchtdrukmassage. Zo zogenaamde lymfedrainage wordt door de segmenten van het speciale pak gestuurd. De golfbewegingen, veroorzaakt door de luchtdruk, verbeteren de lymfe-en bloedcirculatie waardoor overtollig vocht en afvalstoffen verdwijnen.

Behandelgebieden

  • billen

  • buik

  • taille (love handles)

  • benen

  • armen 

Hoe vaak dient er behandeld te worden

Voor een optimaal resultaat wordt minimaal 1 behandeling per week aanbevolen. Het aantal keren dat er behandeld dient te worden hangt af van een aantal factoren. U kan zelf het resultaat beïnvloeden door zich aan een aantal leefregels te houden: 1,5 liter drinken per dag (water, thee, koffie of andere dranken pas op met frisdranken vruchtensappen), voldoende bewegen, letten op de koolhydraten (eet gevarieerd en gezond, met maximaal twee gezonde tussendoortjes per dag), pas op met alcohol. U stopt met de behandelingen op het moment dat u tevreden bent over het resultaat. De te bereiken eindresultaten verschillen per persoon en zijn onder andere afhankelijk van leeftijd, weefselstructuur, levenswijze en hormonale veranderingen.

Wanneer mag er niet worden behandeld

Obesitas, ziekten en afwijkingen aan de leverfunctie, diabetes, metalen prothesen, stofwisselingsziekten, hartproblemen/ pace maker, zenuwziekten, hemofilie, tijdens een zwangerschap en tot 6 weken na de bevalling of in de periode van het geven van borstvoeding. Bij aanvang vraag ik u een formulier te ondertekenen waarbij u verklaart geen van bovenstaande te hebben alvorens de behandeling van start gaat. 

4-3-2019
4-3-2019
sanne is top. luistert naar je wensen, en is eerlijk naar wat er behaald zou kunnen worden. fijne uitleg en heerlijke behandelingen. Sanne is klantvriendelijk en gezellig. aanrader. gr Jacq
4-11-2018
4-11-2018
Sanne heeft een erg fijne/ mooie salon. Zij geeft een duidelijke uitleg over de verschillende stappen in de behandeling. Ik ben nu 5 keer geweest en 4x voor een behandeling van mijn buik. Ben ruim 10 cm kwijt. Een beetje van mijzelf en een beetje van Sanne ????
-
Fijne salon in Apeldoorn, waar je je gelijk op je gemak voelt. Dit komt ook door de vakkundigheid van Sanne. Ze neemt alle tijd voor je en luistert goed en denkt mee met haar klanten. Ik kan haar zeker aanraden..
2-12-2017
2-12-2017
Ik heb nu een aantal behandelingen gedaan bij de salon. En ik ben heel tevreden. Sanne zelf is een heel prettig persoon. Ze is professioneel en legt alles goed uit. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Ik zal haar zeker aanraden bij anderen!